2014. június 21., szombat

2.évad/13.fejezet Rio de Janeiro

Sziasztok! Itt vagyok megint, és hoztam az új részt! Remélem senki nem felejtette el a blogversenyt! Köszönöm a 24 feliratkozót! Lenne hozzátok egy kérdésem, kinek tetszene ha az utolsó 5 rész Oliver életéről szólna mivel neki is lenne egy sztorim, de nem szeretnék neki új évadot kezdeni. Hogy tetszene? 



Reggel miután felkeltünk egyből a reptérre mentünk. A reptéren felszálltunk a Londonba menő gépre. Leültünk egymás mellé és én a fejemet Oli vállára hajtottam.
- Ha hazajöttünk egyből el kell intéznünk valamit - mondja mire én felnézek rá
- Mit?
- Oliver-t a nevemre kell vennem - mondja és mosolyog én pedig megpuszilom őt.
-  Lányunk lesz - mondom mire megcsókol
- Hogy fogják hívni? - kérdezi
- Olívia - súgom a fülébe
- Patocska Olívia - mondja majd elgondolkozott fejet vág. - tetszik
Ezután mindketten elalszunk. Én Olivér vállán míg ő a fejemen.

** 

- Hol lesz a helyünk? - kérdezem a férjemet mivel a jegy nála van
- Itt is van - mondja
Én ülök az ablak mellé ő pedig kívülre mellém. Előveszem a kajánkat és enni kezdek. Hirtelen érzek valamit a hasamnál. Megrúgott. Hirtelen mosoly ül ki az arcomra, megfogom Oli kezét és  a hasamra teszem. Liv pont rúg egyet és így megérzi. Rám mosolyog
- Ez mindig ilyen jó? - kérdezi
- Hát mikor nagyobb akkor már nem - röhögök
Miután  megettem  a szendvicset, Olivér vállára dőlök majd egy filmet kezdek el nézni.

**

- Üdvözöljük Rióban! - mondja be az egyik légiutas kísérő 
Fejemről leveszem a füllhalgatót majd elkezdek magam körül rendet rakni. 
Olivér megfogja a kezemet, és együtt szállunk le. Együtt indulunk el a csomagokért  igaz ő hozza azokat. Fogunk egy taxit majd a szállodába megyünk ami a tengerparton van. A taxiban folyton a kezét szorítom és csodálkozom. De akkor esik le végképp az állam mikor Olivér megszólal portugálul. Elmosolyodom majd megpuszilom. Nemsokkal később megérkezünk. A hal csodálatosan nézz ki. Le írni is nehéz. Kanapék mindenhol a recepció szemben a bejárattal van. Brazil nők és férfiak mindenhol, és persze turisták akik angolul próbálnak beszélgetni. Olivérrel a recepcióhoz megyünk és a szobánk kulcsát kéri amit egy bizonyos összegért meg is kap. A szobánk a legfelső emelten van. Mikor belépünk egyből a tengert látom meg, vagyis óceánt. Olivér leteszi a Böröndöket majd felkap. Így visz ki az erkélyre. A kilátás valami csodálatos. Nem csak az óceán partját, de a hatalmas Jézus szobrot is látni. 
Odamegyek hozzá majd megcsókolom. 
- Szeretlek - mondja mire újra megcsókolom 
- Hová megyünk? - kérdezem 
- Mivel már 7 óra van gondoltam elviszlek és megnézzük Riót mivel este a legszebb - mondja 
- Akkor átöltözöm - mondom majd  a fürdőbe megyek.  Egy világos farmert veszek fel amit nehezen de betudok gombolni, egy fehér inget veszek fel és egy zárt cipőt. A hajamat oldalra befonom, és a szalma kalapot a fejemre teszem. Kimegyek és látom hogy Olivér is már készen van. Rövid nadrágot elegáns cipőt, egy fehér inget visel. Megfogom a kezét majd elindulunk. Megfogja a kezemet. Bezárja az ajtót a kártyát zsebre teszi és elindulunk gyalog felfedezni Riót. 
Végig megyünk a nagy épületek mellet majd a Rocinha-negyedbe jöttünk. Az épületek kőből és fából vannak. A negyedben nem túl gazdag emberek laknak de valami csodaszép így a maga módján. 
Az utcán megyünk és a zene szól. Az emberek énekelnek míg a párok csókolóznak. 
- Csókolj meg! - kérem mire a tömeg közepén megállunk és megcsókol. 
Kizárok mindenkit és csak mi vagyunk. Miután elválunk valaki portugálul kiabál nekünk valamit. 
- Nem értjük! - mondom 
- Szép pár vagytok! - mondja valaki immáron angolul 
Megfogom újra a kezét majd tovább megyünk. Rio leghíresebb part szakaszén jöttünk ki. Levesszük a cipőnket és úgy megyünk. Olivér hirtelen felkap mennyaszony stílusba így a vízbe vissz. Én a nyakába kapaszkodok majd így letesz és megcsókol. Filmbe illő jelenet ez. A karjaimat a nyaka köré fonom  ő pedig a csípőmet fogja. A csók végén megölelem és így állunk ott a vízben. Boldog vagyok és ez a hangulatomon is érződik. Remélem így marad örökre, nem így maradunk örökre. Tudom. A mi szerelmünk mindent kibírt. Sokan akartak minket elválasztani de senkinek nem sikerült, és emitt boldog vagyok. 
- Szeretlek - súgom 
- Szeretlek - mondja 
Felnézek rá ő pedig elmosolyodik. Megcsókolom majd ott maradunk boldogságban úszva. 

3 megjegyzés: